• Η Ιστορία μας

  Οι εκδηλώσεις μας

  Ενδημικά πτηνά της Κύπρου

  16 Μαΐου 2015

  Ημέρα της μητέρας

  9 Μαΐου 2015

  Τα αγριολούλουδα της αυλής μας

  25 Απριλίου 2015

  Ελάτε φέρνοντας ένα αγριολούλουδο από την αυλή σας για να μελετήσουμε τα μέρη τους

  Διασκεδάστε συμμετέχοντας στην αφήγηση του Tangram-ο-παραμυθιού

  ‘Το πρόβλημα του κύριου Εργατούδη’

  18 Απριλίου 2015

  Πασχαλινές δραστηριότητες

  Πάσχα 2015

  Πυργομαχίες και Πυργοκατασκευές

  4 Απριλίου 2015

  Ελάτε να φτιάξουμε τον πιο ψηλό, τον πιο χρωματιστό, τον πιο σταθερό και τον πιο παράξενο πύργο. Πλήθος υλικών για όλες τις ηλικίες. Από ξύλινα τουβλάκια μέχρι ... μακαρόνια και mash mallow. Και άραγε... τι χαρακτηριστικά έχει ο πιο σταθερός πύργος;

  Τα σχηματολουλούδια άνθισαν

  στους σχηματόκηπους!

  28 Μαρτίου 2015

  Γνωρίστε τη μαγεία των μαθηματικών μέσα από την ομορφιά των λουλουδιών. Ακολουθήστε τις οδηγίες και φτιάξτε όμορφα λουλούδια από τις γωνιές των σχημάτων. Πόσα πέταλα έχει το κάθε λουλούδι; Γιατί το τετραγωνολούλουδο είναι διαφορετικό από το τραπεζιολούλουδο ενώ είναι ίδιο με το ορθογωνολούλουδο; Τι παράξενο συμβαίνει με τα τριγωνολούλουδα;

  Εργαστήριο για παιδιά και γονείς:

  Τα Μαθηματικά μέσα από Ελεύθερο Παιχνίδι

  21 Μαρτίου 2015

   

  Εργαστήριο για παιδιά και γονείς:

  Οι Φυσικές Επιστήμες μέσα

  από Ελεύθερο Παιχνίδι

   

  14 Μαρτίου 2015

  Τα χρώματα και η πεταλούδα του CLaP3C

  7 Μαρτίου 2015

  Με τον ερχομό της Άνοιξης, μία πεταλούδα έχει ξυπνήσει στο CLaP3C. Όλα γύρω της είναι πολύχρωμα, εκτός από... τα φτερά της. Ελάτε να τη βοηθήσουμε να βάλει στα φτερά της ΟΛΑ τα χρώματα του κόσμου, χωρίς... όμως να τα κάνει βαριά!

  Αφήγηση παραμυθιού:

  Η Θέλμα και ο Μαγικός Χαρταετός

  28 Φεβρουαρίου 2015

  Η Θέλμα είναι ένα κοριτσάκι που τα θέλει όλα δικά της. Την καλύτερη κούκλα, τη μεγαλύτερη τηλεόραση, την ομορφότερη τσάντα για το σχολείο. Και ... οι γονείς της φροντίζουν να τα έχει. Η Θέλμα τα έχει όλα εκτός από φίλους. Μέχρι που ένας μαγικός χαρταετός αποφασίζει να της δώσει ένα μάθημα. Ένα παραμύθι για τον καταναλωτισμό και το τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας. Βασισμένο στο παραμύθι ‘Whatever Wanda Wanted’ του Jude Wisdom. Το παραμύθι ενδείκνυται ιδιαίτερα για γονείς!

  Χαρταετοί ΙV

  21 Φεβρουαρίου 2015

  Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, πάρτε ιδέες από την ποικιλία υλικών που έχουμε, εμπνευστείτε από τις δραστηριότητες των προηγούμενων Σαββάτων, διακοσμήστε τον χαρταετό σας, βάλτε του την πιο ωραία ουρά. Έτσι, ο δικός σας χαρταετός θα ξεχωρίζει ψηλά στον ουρανό ανάμεσα σε όλους τους άλλους.

  Χαρταετοί ΙΙΙ

  14 Φεβρουαρίου 2015

  Ελάτε να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε για την αεροδυναμική και την αντίσταση του αέρα, και να κατασκευάσουμε το δικό μας παραδοσιακό χαρταετό με καλάμια από την Καλλέπεια για να τον «πετάξουμε» στα χωράφια την Καθαρή Δευτέρα! Χρειαζόμαστε βοήθεια και από γονείς, παππούδες, και γιαγιάδες!

  Χαρταετοί ΙΙ

  07 Φεβρουαρίου 2015

  Ελάτε να εξερευνήσουμε τα μυστικά της αεροδυναμικής και της αντίστασης του αέρα που «κάνουν» τους χαρταετούς να πετούν, παίζοντας με... αλεξίπτωτα!

  Σκοπός μας: η κατασκευή του καλύτερου χαρταετού στον κόσμο!

  Χαρταετοί Ι

  31 Ιανουαρίου 2015

  Αποκτήστε πλούσιες εμπειρίες σε σχέση με τα σχήματα, τα κλάσματα, τους αριθμούς και αναπτύξτε δεξιότητες και στάσεις μέσα από την εμπλοκή σας στη διεργασία της λύσης προβλήματος σε μια προσπάθεια να βρείτε όλους τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να φτιαχτεί ένας εξάγωνος χαρταετός με τα pattern blocks, το πιο διασκεδαστικό σχηματο-δημιουργικό παιχνίδι.

  Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

  Δεκέμβριος 2014

  Ένας στρουμπουλός ιπποπόταμος

  29 Νοεμβρίου 2014

  Μπορείτε να συμμετάσχετε σε δημιουργικές δραστηριότητες με κεντρικό θέμα τα ζώα. Τι είδους ζώα; Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί! Εμπνευσμένοι από το παραμύθι της Νεοφύτας Πολυδώρου «Ένας στρουμπουλός ιπποπόταμος» θα διαμορφώσουμε ανάλογα κάποια από τα Κέντρα Μάθησης ελεύθερου παιχνιδιού και θα σας περιμένουμε! Στο Κέντρο Μάθησης Βιβλίου μικροί και μεγάλοι μπορούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες αφήγησης παραμυθιών και σε δραστηριότητες συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιών.

  Στο Κέντρο Μάθησης Τέχνης και Δημιουργικών Κατασκευών θα μπορείτε να βρείτε πλήθος άχρηστων υλικών (ή να φέρετε και τα δικά σας από τον κατάλογο που ακολουθεί) για τις δικές σας κατασκευές. Ελάτε να φτιάξουμε τα αγαπημένα σας ζώα, τα σπίτια που ζουν, τους φίλους και ό,τι άλλο αποφασίσετε να κάνετε εμπνευσμένοι από την αφήγηση του παραμυθιού.

  Τα φύλλα του Φθινοπώρου

  8 Νοεμβρίου 2014

  Στο Κέντρο Μάθησης Βιβλίου μικροί και μεγάλοι μπορούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες αφήγησης παραμυθιών και σε δραστηριότητες συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιών με θέμα τα φύλλα και το φθινόπωρο.

  Στο Κέντρο Μάθησης Τέχνης και Δημιουργικών Κατασκευών θα μπορείτε να βρείτε χιλιάδες φύλλα, μικρά και μεγάλα, πράσινα, κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα, καθώς και πλήθος άχρηστων υλικών για τις δικές σας κατασκευές. Ελάτε να φτιάξουμε το πιο φανταστικό δέντρο με φύλλα, να φυλλο-ζωγραφίσουμε το αγαπημένο μας ζωάκι, να φτιάξουμε την κορώνα του Βασιλιά των Φύλλων και το μαγικό ραβδί της νεράιδας του Φθινοπώρου, να κατασκευάσουμε μία φυλλο-φθινοπωρινή έκπληξη της μαμάς και να κάνουμε 1002 κατασκευές με όλων των ειδών τα φύλλα.

  Στο Κέντρο Μάθησης Επιστήμης για όσους είναι περίεργοι, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε γιατί τα φύλλα αλλάζουν χρώμα το φθινόπωρο, και ποια φύλλα το παθαίνουν τούτο. Θα ψάξουμε να βρούμε φύλλα που παραμένουν πράσινα όλο το χρόνο και θα τα συγκρίνουμε με εκείνα που κιτρινίζουν! Θα μπορείτε να εισέλθετε στο εργαστήριο φύλλων για να παρατηρήσετε το αγαπημένο σας φύλλο από κοντά!